Kinderparticipatie

Wil je weten op welke manier je de kinderen kunt betrekken bij het reilen en zeilen op de BSO, hoe je hen de kans kunt geven om mee te denken over de regels in de groep, en hoe je hun wensen en ideeën kunt gebruiken voor de ontwikkeling van een betekenisvol activiteitenaanbod? Tijdens de workshop Kinderparticipatie merk je hoe laagdrempelig, leuk en motiverend het betrekken van kinderen kan zijn.

Doel van de workshop

Na een korte theoretische introductie ga je tijdens deze workshop vooral erváren op welke manier je de kinderen kunt betrekken. Vele spel- en werkvormen komen aan bod, waarvan je er ook een aantal op papier mee naar huis krijgt. Je kunt er de volgende dag meteen mee aan de slag!

Doelgroep

De workshop is gericht op pedagogisch medewerkers BSO en managers die te maken hebben met de begeleiding van pedagogisch medewerkers. De cursus is gericht op zowel beginnende als meer ervaren medewerkers.

Trainingswijze

Dit is een interactieve workshop, waarbij de theorie, tips van de trainer en ideeën vanuit de groep elkaar afwisselen en aanvullen. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van afwisselende en activerende werkvormen die er op gericht zijn de ideeën vanuit de workshop op effectieve wijze te integreren in je denken en handelen.

Tijdsduur

De training duurt ongeveer drie uur.

Bewijs van deelname

Aan het eind van de workshop ontvang je een bewijs van deelname.

Kosten

Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15
(prijs bij minder dan 10 deelnemers in overleg).

De totaalprijs bij een in-company traject is afhankelijk van het aantal cursisten en de reisafstand van de trainer.

De prijs per cursist is 120 euro, inclusief het boek Kinderparticipatie, 50 spel- en werkvomen met Karakter van Jessica Schouten, exclusief reisvergoeding. De training is vrijgesteld van BTW. Voor de 15e cursist worden alleen materiaalkosten berekend.

Over het boek
Het boek ‘Kinderparticipatie, 50 spel- en werkvormen met Karakter’ wordt tijdens de workshop uitgereikt door de trainer aan de deelnemers. Alle spel- en werkvormen die aan bod komen in de workshop en nog meer dan dat, zijn in dit kleurrijke naslagwerk terug te vinden.

Een mooi cadeau waar iedereen jarenlang plezier van heeft en dat motiveert om steeds weer aan de slag te gaan met kinderparticipatie! Lees hier meer over het boek.

Offerte en aanmelding

Voor een vrijblijvende offerte klik je op de offerteknop.

Nadere informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jessica Schouten: telefoon o6- 44 87 30 86, email info@karakteradvies.nl.