voor MBO en HBO

Een goede start in de praktijk? Deze methode is uitstekend geschikt als voorbereiding op de stage/BPV. Het boek beschrijft een praktische werkwijze die de student in staat stelt een activiteitenaanbod te ontwikkelen waarbij de belevingswereld van de kinderen centraal staat.

De methode

De methode stelt studenten in staat op effectieve wijze een betekenisvol activiteitenaanbod voor- en met de kinderen te ontwikkelen. Een succes voor de kinderen én voor de student. Een beschrijving van de methode vind je hier.

Kwalificatiedossiers

Met scholing in deze methode wordt invulling gegeven aan de onderdelen kinderparticipatie en ontwikkelen van het activiteitenaanbod uit de kwalificatiedossiers van de MBO opleidingen:

  • MBO Pedagogisch medewerker 3
  • MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4
  • MBO Onderwijsassistent

Tevens wordt de methode aangeraden door de Brancheorganisatie Kinderopvang voor de keuzedelen BSO.

De werkwijze is te gebruiken voor de volgende AD opleidingen:

  • AD Pedagogisch Educatief Medewerker
  • AD Pedagogisch Professional Kind en Educatie

Ook studenten Pedagogiek aan het HBO kunnen de methode gebruiken ter voorbereiding op de BPV in de BSO.

Ga aan de slag met de methode op de manier die bij je past

Onmisbaar: het boek op de boekenlijst

Zet het boek op de boekenlijst van je studenten. Werk voortaan aan een optimale voorbereiding op de BPV vanuit het kleurrijke en praktisch bruikbare boek ‘Betekenisvol werken in buitenschoolse tijd’ van auteur Jessica Schouten.

Boek betekenisvol werken in buitenschoolse tijd

Ga aan de slag met het organiseren van een betekenisvolle vrije tijd voor en vooral mèt kinderen.

Bestel nu!

Inhoudsopgave en preview Betekenisvol werken in buitenschoolse tijd, Jessica Schouten

ISBN 978 90 8247 5005

Train de trainer voor docenten

Een grondige voorbereiding van de studenten op de BPV door de eigen docenten? In drie dagdelen wordt de methode aan docenten uitgelegd. De theorie wordt door de ontwikkelaar van de methode verbonden aan vele praktijkvoorbeelden en werkvormen die met de studenten kunnen worden gebruikt. Lees meer…

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de methode? Ik kom graag vrijblijvend bij u langs om te vertellen over de werkwijze en mee te denken over de mogelijkheden om studenten de BPV op de BSO optimaal voorbereid in te laten gaan.

Vanaf juni 2023 geeft Spiekr, kenniscentrum voor kindontwikkeling, uitvoering aan de praktische organisatie van de de trainingen van Karakteradvies en de e-learning van EduPP. Heb je vragen? Neem gerust contact op met Meinard Dijkstra, directeur van Spiekr, op telefoonnummer 058-2037130.

Je kan je vraag ook  per mail stellen via info@karakteradvies.nl, of vraag meteen vrijblijvend een offerte aan!

Jessica-5004Jessica Schouten
Trainer | Auteur Betekenisvol werken in buitenschoolse tijd