EduPP e-learning

E-learning is de ideale manier voor wie individueel en op een zelfgekozen moment aan de slag wil met relevante pedagogische onderwerpen. Karakteradvies heeft sinds 2020 een online leeromgeving onder de naam EduPP.nl. 

EduPP staat voor Educatief platform voor Pedagogisch Professionals. De eerste e-elarning heeft de titel Kinderparticipatie voor pedagogisch professionals

Op naar de toekomst!

E-learning is leuk en uitdagend als deze afwisselend en écht interactief is. Omdat de technoligie van e-learning zich razendsnel ontwikkelt verhuist EduPP op dit moment naar een nieuw platform. In het voorjaar van 2022 zal je er terecht kunnen voor deze mooie praktische online module. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nú in voor de nieuwsbrief.

 

Logo EduPPInhoud

De inhoud van deze cursus is ontwikkeld door Jessica Schouten, auteur van Betekenisvol werken in buitenschoolse tijd, en is gebaseerd op haar tweede boek, Kinderparticipatie, 50 spel- en werkvormen met Karakter. 

De e-learning gaat van start met een korte introductie op het onderwerp: wat is kinderparticipatie precies en wat levert het de kinderen en andere betrokken partijen op? Vervolgens wordt er een praktische vertaling gemaakt naar de praktijk, zodat je een basis meekrijgt over hoe je aan kinderparticipatie vorm kan geven met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen, hoe je aan kan sluiten bij de interesses en mogelijkheden van kinderen en hoe je ervoor kan zorgen dat álle kinderen in de groep een stem krijgen.
In de e-learning wordt aandacht besteed aan veel voorkomende vragen en uitdagingen uit de praktijk. Het is een afwisselende en interactieve e-learning die zowel de ervaren als de beginnende pedagogisch medewerker concrete handvatten en nieuwe ideeën biedt. De theorie wordt afgewisseld met verschillende interactieve onderdelen waarin je bijvoorbeeld vragen beantwoordt en meteen feedback krijgt of meer informatie verkrijgt door foto’s aan de klikken. Een vijftal animatiefilmpjes met voorbeelden van spel- en werkvormen verlevendigt het programma. De e-learning neemt ongeveer twee uur tijd in beslag.

Ga naar EduPP

Sfeer proeven

De e-learning bevat als afsluiting een serie vrolijke animatiefilmpjes van spel- en werkvormen voor kinderparticipatie. Dat ziet er zo uit:

 

Informeer naar de mogelijkheden

Overweeg je om grotere aantallen modules aan te schaffen en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op voor een demo of maak een telefonische afspraak, dan zoeken we naar een oplossing op maat.

  Contactpersoon

  Naam organisatie

  E-mail

  Telefoon

  Neem contact met mij op voor
  een demo e-learning kinderparticipatieeen telefonische afspraak

  Opmerkingen