e-learning

Leren kan ook online! Zo kan je op het moment dat het jou zelf uitkomt aan de slag met relevante pedagogische onderwerpen. Karakteradvies biedt een online leeromgeving via EduPP.nl. 

EduPP staat voor Educatief platform voor Pedagogisch Professionals. De eerste e-elearning cursus wordt in de derde week van april 2020 verwacht en heeft als titel Kinderparticipatie voor pedagogisch professionals.

Logo EduPPDe inhoud van deze cursus is het afgelopen jaar ontwikkeld door Jessica Schouten, auteur van Betekenisvol werken in buitenschoolse tijd, en is gebaseerd op haar tweede boek, Kinderparticipatie, 50 spel- en werkvormen met Karakter. 

Je vindt de cursus op www.EduPP.nl, de nieuwe digitale leeromgeving van Karakteradvies.

De inhoud van deze cursus is ontwikkeld door Jessica Schouten, auteur van Betekenisvol werken in buitenschoolse tijd, en is gebaseerd op haar tweede boek, Kinderparticipatie, 50 spel- en werkvormen met Karakter. 

Jessica heeft samen met e-learning developer Peer van den Hoven een interactieve en afwisselende cursus neergezet, die zowel theorie als praktische uitdagingen belicht.

Als kers op de taart wordt de module afgerond met 5 speelse animatiefilmpjes die een beeld geven van een selectie van spel- en werkvormen die de pedagogisch professional kan inzetten om kinderen te laten participeren in een breed scala aan onderwerpen, zoals het ontwikkelen van een betekenisvol activiteitenaanbod, regels en sfeer in de groep, en het inrichten van een ruimte.

Ga naar EduPP

 

Kers op de taart: animatiefilmpjes!

De e-learning bevat als afsluiting een serie vrolijke animatiefilmpjes van spel- en werkvormen voor kinderparticipatie. Dat ziet er zo uit: