Kinderparticipatie, 50 spel- en werkvormen met Karakter

Op 15 mei 2018 is het tweede boek van Jessica Schouten verschenen. Het is een vervolg op het succesvolle boek ‘Betekenisvol werken in buitenschoolse tijd’. Het nieuwe boek, met maar liefst 50 spel- en werkvormen voor kinderparticipatie, is een absolute must voor elke professional die met kinderen of jongeren werkt. Het boek draagt de titel ‘Kinderparticipatie, 50 spel- en werkvormen met Karakter’.

Aan de slag met kinderparticipatie? Ja, natuurlijk!

Het nieuwe boek van Jessica Schouten bevat 50 vrolijke, uitdagende, serieuze en kaderende spel- en werkvormen voor kinderparticipatie. Ieder kind heeft andere mogelijkheden om zich te uiten en door verschillende spel- en werkvormen af te wisselen geef je alle kinderen optimaal de kans om te participeren. Dit boek is een handreiking om hieraan vorm te geven.

Voor elke pedagogisch professional

Op welke manier je ook met kinderen te maken hebt als professional: in de BSO, in de klas, in het buurthuis of in de zorg, het creëren van een kader waarbinnen de kinderen kunnen participeren is een uitdaging die om maatwerk vraagt. Dit boek geeft volop ideeën, waarmee je in vrijwel iedere situatie uit de voeten kan.

Bestel nu!

Keuzehulp

De spel- of werkvorm die je kiest is afhankelijk van het onderwerp dat je wilt bespreken, maar ook van de leeftijd en de groepsgrootte. Tips voor het kiezen van een vorm vind je hier.