Beïnvloeden van gedrag

Wilt je weten hoe je de stagiaire die het laat afweten kan motiveren om in actie te komen, hoe je het dominante gedrag van je collega kan omvormen naar volgend gedrag, en op welke manier je je nieuwe collega kan helpen om uit haar schulp te kruipen?

Tijdens de workshop “Beïnvloeden van gedrag” krijg je inzicht in de effecten van jouw gedrag op anderen en hoe je dit gedrag kunt beïnvloeden.

De Roos van Leary

De Roos van Leary, ontwikkeld door Timothy Leary, is een communicatiemodel dat is voortgekomen uit psychologisch onderzoek naar de werking van gedrag. De Roos van Leary gaat er vanuit dat gedrag, gedrag oproept; actie een reactie, en dat deze reactie voorspelbaar is. De Roos laat zien:

  • welk gedrag door welk gedrag wordt opgeroepen en
  • hoe gedrag te beïnvloeden is

Het gaat bij de Roos van Leary om de interactie tussen mensen, niet over het karakter van mensen. De Roos gaat er vanuit dat ieder mens alle gedragingen in zich heeft en deze op gezette tijden (in bepaalde situaties) inzet.

Doelgroep

De workshop is gericht op managers en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

Trainingswijze

Dit is een interactieve workshop, waarbij de theorie en het trainen van vaardigheden elkaar afwisselen en aanvullen. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende activerende werkvormen die er op gericht zijn de ideeën vanuit de workshop op effectieve wijze te integreren in je denken en handelen.

Tijdsduur

De workshop “Beïnvloeden van gedrag” bestaat uit 1 dagdeel van ongeveer 3 uur.

Bewijs van deelname

Aan het eind van de workshop ontvang je een bewijs van deelname.

Kosten

Aantal deelnemers: minimaal 9, maximaal 12
(prijs bij minder dan 9 deelnemers in overleg).

De totaalprijs bij een in-company traject is afhankelijk van het aantal cursisten en de reisafstand van de trainer. De prijs per cursist is 125 euro, inclusief materiaalkosten, exclusief reisvergoeding. De training is vrijgesteld van BTW. De 12e cursist doet gratis mee.

Offerte en aanmelding

Voor een vrijblijvende offerte klik je op de offerteknop.

Nadere informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jessica Schouten: telefoon o6- 44 87 30 86, email info@karakteradvies.nl.