Kinderparticipatie, 50 spel- en werkvormen met Karakter

Nog even en dan is het zover… voor alle professionals die met kinderen werken komt er een boek met maar liefst 50 spel- en werkvormen voor kinderparticipatie. Zo kun je àlle kinderen actief laten participeren!

In het voorjaar van 2018 verschijnt het tweede boek van Jessica Schouten, een vervolg op het succesvolle boek ‘Betekenisvol werken in buitenschoolse tijd’. Het nieuwe boek, met maar liefst 50 spel- en werkvormen voor kinderparticipatie, is een absolute must voor elke professional die met kinderen of jongeren werkt.

Titel winactie bekend

Er zijn vele reacties geweest op de oproep om een passende titel te bedenken voor het nieuwe boek met vijftig spel- en werkvormen voor kinderparticipatie. Er kwamen prachtige ideeën voorbij, zoals… ‘Van wens naar werkelijkheid’ – ‘SpelenderWijs’ – ‘Speelse stemmen’ – ‘Speel en leer’ – ‘Leren participeren’ – ‘Niemand buitenspel’ – ‘Alle kinderen denken mee’ – en nog vele andere namen.

Prachtig allemaal. Iedereen hartelijk dank voor de input!

Na overleg met een aantal professionals uit kinderopvang en onderwijs èn met mijn twee kinderen is nu de winnaar bekend. Of beter gezegd: het zijn er twee! Willem Koning van ‘Mijn veilige school’ bedacht Kinderparticipatie, 50 spel- en werkvormen. Mijn dochter Sanne (13) voegde daaraan toe ‘met Karakter‘, verwijzend naar mijn bedrijfsnaam. Ik ben zeer content. Hartelijk dank Willem en Sanne!