Voor kwaliteit in de kinderopvang

 


Professionalisering

Ben je op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige training waarbij het werken in de kinderopvang centraal staat? Een training die aansluit bij de praktijk en meteen resultaat oplevert? Karakteradvies biedt een gespecialiseerd aanbod aan trainingen dat bijdraagt aan een professionele manier van werken in BSO en KDV.

Laatste nieuws

14 december 2018

Last minute actie

Weet je nu al dat je volgend voorjaar aan de slag wil met Betekenisvol werken of een onderdeel daaruit, zoals een training Kinderparticipatie, en past deze nog in het scholingsbudget van dit jaar? Reserveer de training(en) dan nog vóór de kerstdagen, en ontvang maar liefst 20% korting op het lesgeld! Lees hoe…

12 november 2018

Presentatie meetinstrument ‘Betekenisvol werken in de BSO’ bij stichting BKK in Utrecht.

Voor het derde jaar op rij verzorgt stichting BKK een leergang voor directeuren in de kinderopvang, en ben ik uitgenodigd om te komen vertellen over het meetinstrument ‘Betekenisvol werken in de BSO’.

Op vrijdag 15 november aanstaande verzorg ik de presentatie samen met één van de organisaties die er in de praktijk mee werkt. Edith van Dijk, mede-eigenaar van kinderopvang de Boerderij in Utrecht, zal vanuit haar ervaring vertellen welke mogelijkheden de Scan Betekenisvol werken in de BSO biedt voor het verbeteren van de kwaliteit. Lees meer…

4 oktober 2018

Doe maar spontaan, dan doe je gek genoeg!

Blog voor stichting BKK

Het is heerlijk als er tijdens een wandeling ruimte is voor spontane ontdekkingen: kastanjes die van de bomen zijn gevallen, bouwvakkers die met zware spullen sjouwen, een mooie auto of een coole fiets. “Ik ben ook heel sterk!” kan leiden tot het opruimen en gezellig maken van de buitenruimte, het verzamelen van kastanjes tot een bezoekje aan de bibliotheek en een seizoenstafel met…. lees verder…

15 mei 2018

Nu beschikbaar! Kinderparticipatie, 50 spel- en werkvormen met Karakter

Vanaf 15 mei 2018 is het tweede boek van Jessica Schouten beschikbaar en te bestellen. Het boek draagt de titel ‘Kinderparticipatie, 50 spel- en werkvormen met Karakter’.

Het boek is een vervolg op het succesvolle boek ‘Betekenisvol werken in buitenschoolse tijd’, met maar liefst 50 spel- en werkvormen voor kinderparticipatie.

Bestel nu!

 

Meer nieuws…

 


Methode Betekenisvol werken in de BSO

Jessica Schouten is ontwikkelaar van een eerste professionele methode voor het werken in de BSO. Het boek dat ze erover schreef wordt aangeraden door de Brancheorganisatie Kinderopvang.

Kwaliteit

Elke training is praktijkgericht en zit vol tips en handvatten, afgestemd op de deelnemers.  Omdat betrouwbaarheid, een heldere communicatie en een doordachte trainingswijze van groot belang zijn, is Karakteradvies gecertificeerd door het CRKBO (centraal register kort beroepsonderwijs). Trainingen kunnen daardoor vrij van BTW worden aangeboden. Hieronder vindt u het trainingsaanbod.

Vind hier een passende training

Heb je vragen? Neem gerust contact op.

Jessica Schouten
Eigenaar | Trainer | Auteur

info@karakteradvies.nl | 06-44873086
Jessica-5004