Deskundige in de BSO

Wil je de kinderen het beste bieden dat buitenschoolse opvang te bieden heeft en bent je op zoek naar vakgerichte nascholing om dit doel te bereiken?

Met de jaartraining “Deskundige in de BSO” biedt KARAKTERadvies een zeer specifieke nascholing voor professionals in de opvang van kinderen in de basisschoolleeftijd. De jaartraining biedt diepgang en een praktische structuur om in de praktijk direct mee aan de slag te kunnen.

Doel van de jaartraining

Tijdens de jaartraining “Deskundige in de BSO” train je jezelf in het organiseren van een betekenisvolle tijd voor kinderen in de BSO, doe je kennis op over de ontwikkeling en het gedrag van kinderen en verbeter je je samenwerkings- en gespreksvaardigheden.

Trainingsprogramma

De opleiding “Deskundige in de BSO” bestaat uit twaalf trainingen en aansluitend een presentatie van de eindopdrachten. Dertien dagdelen in totaal. De trainingen zijn onderverdeeld in drie modules.

Module 1 Betekenisvol werken in de BSO
Module 2 Ontwikkeling en gedrag
Module 3 Samenwerking en gespreksvaardigheden

Doelgroep

De opleiding is gericht op (senior) pedagogisch medewerkers BSO en managers die te maken hebben met de begeleiding van pedagogisch medewerkers in de buitenschoolse opvang.

Trainingswijze

Dit is een interactieve opleiding, waarbij de theorie, tips van de trainer en ideeën vanuit de groep elkaar afwisselen en aanvullen. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van afwisselende en activerende werkvormen die er op gericht zijn de ideeën vanuit de opleiding op effectieve wijze te integreren in je denken en handelen.

Opleidingsduur

Deze opleiding bestaat uit dertien dagdelen van 3 uur. Tussen de trainingen door werk je aan opdrachten om de stof te vertalen naar de praktijk (in totaal ongeveer 12 uur). De totale tijdsinvestering komt daarmee op ongeveer 51 uur.

De trainingen vinden ongeveer eens in de 2 tot 4 weken plaats. Een andere indeling van de opleidingsdagen is in overleg ook mogelijk.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat wanneer:
– je minimaal elf van de dertien dagdelen aanwezig bent geweest
– je alle opdrachten hebt uitgevoerd en deze met een voldoende door de trainer zijn beoordeeld

Literatuur

Tijdens de opleiding wordt met verschillende boeken gewerkt. Je hoeft deze boeken niet zelf aan te schaffen, de trainer koopt de boeken voor de hele groep tegelijk in.

Kosten

Aantal deelnemers: minimaal 9, maximaal 12
(prijs bij minder dan 9 deelnemers in overleg).

De totaalprijs bij een in-company traject is afhankelijk van het aantal deelnemers en de reisafstand van de trainer. De prijs per cursist is 895 euro, materiaalkosten (waaronder de benodigde boeken en de cursusmap) zijn 95 euro per cursist. Totaal inclusief materiaalkosten is 990 euro per cursist (exclusief reisvergoeding). De training is vrijgesteld van BTW.

Offerte en aanmelding

Voor een vrijblijvende offerte klik je op de offerteknop.

Nadere informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jessica Schouten: telefoon 06- 44 87 30 86, email info@karakteradvies.nl.